Zorgpad COPD longaanvalNACL-Icon_1.jpg

Het landelijk transmuraal zorgpad COPD longaanval met ziekenhuisopname heeft als doel betere zorg te leveren aan COPD-patiënten tijdens en na een ziekenhuisopname (longexacerbatie) door goede zorg, in een goede afstemming met de keten. 

Hoofddoel: het in 5 jaar reduceren van het aantal ziekenhuisopnamedagen met 25% met gelijke dan wel verbeterde kwaliteit van leven en patiënttevredenheid.

Hier vindt u alle informatie over het landelijk zorgpad COPD longaanval:

 

Versie 2.0 zorgpad

In januari 2018 is versie 2.0 van het zorgpad COPD longaanval verschenen. Meer informatie is te vinden onder tabblad inhoud

 

Conferentie 'Van wens naar werkelijkheid' 

Tijdens de conferentie ‘Van wens naar werkelijkheid: 25% minder ziekenhuisopnamedagen voor COPD-patiënten’ op vrijdag 19 januari 2018 kwamen ruim 220 zorgverleners, beleidsmakers, zorgverzekeraars, wetenschappers en ervaringsdeskundigen uit het hele land samen om de nieuwste kennis en ervaringen uit te wisselen, gericht op het verminderen van ziekenhuisopnamen voor COPD longaanvallen. Long Alliantie Nederland organiseerde deze bijeenkomst in samenwerking met Expertisecentrum HealthwiseZorginstituut Nederland en Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

Benieuwd wat er tijdens de conferentie is besproken? De PowerPoint-presentaties vindt u hier.

Voor een mooie videocompilatie van de conferentie, klik op onderstaande afbeelding:

Montage COPD.00_00_22_13.Still001 (1).jpg